Jak servírovat
Fragolino by se mělo podávat vychlazené na teplotu 8-9°C. Něktěří výrobci dokonce udávají teplotu 7°C. Stejně jako u jiných vín platí, že bílé a růžové fragolino by mělo být trochu studenější než fragolino červené, které lze podávat i při teplotě vyšší než 8°C (cca 10 °C). Naopak, nehodí se servírovat výrazně studenější než 8°C, protože u příliš studeného nápoje se vytrácí aroma a chuť charakteristická nejen pro jahody, ale i pro další chuťové a aromatické složky dané použitým vínem. Nápoj se hodí k nejrůznějším dezertům a sladkostem a sladším jídlům, ale lze ho používat i jako aperitiv. K těžším jídlům se však moc nehodí. Vhodné je použít sklenici typu flétna.
Fragolino je možné použít také jako základ do nejrůznějších koktejlů.
Eshop s fragolinem naleznete ZDE.
Reklama:
Váš dodavatel ručně vyráběné bižuterie z ostrova Bali.